خرما رطب درجه یک به دلیل فواید بی شماری که برای سلامتی دارد یکی از بهترین مواد برای رژیم غذایی روزانه است.
به طور گسترده در مکان های گرم و خشک، عمدتاً در خاورمیانه و شمال آفریقا رشد می کند و تغذیه، امنیت غذایی و مواد خام صنایع غذایی را تامین می کند. این یک غذای اصلی برای نسل ها بوده است و دارای چندین فواید سلامتی است.
خرما مخزن طبیعی قندهایی مانند ساکارز، فروکتوز و گلوکز است. خرمای تازه در هر 100 گرم حدود 157 کالری و خرمای خشک بیش از 300 کالری در هر 100 گرم دارد.
خرما علاوه بر محتوای قند طبیعی بالای خود، حاوی مواد مغذی اضافی به شکل پروتئین، فیبر خام، لیپیدها و آنتی اکسیدان ها است که آن را به یک غذای کاربردی با مزایای سلامتی قابل توجه تبدیل می کند.
خرما بسیار شیرین است و بسته به رقم، مرحله رسیدن و رطوبت کلی بین 50 تا 88 درصد وزن کل خود را دارد.
قندهای غالب خرما فروکتوز و گلوکز هستند که دو سوم کل گوشت را تشکیل می دهند. آب یک پنجم کل آرایش گوشتی را تشکیل می دهد و مقدار (کم) باقیمانده فیبرهای رژیمی است.
پروتئین، لیپیدها، فیبر خام، مواد معدنی، ویتامین ها (به ویژه ویتامین B) و تانن نیز در خرما به وفور یافت می شود. خرما دارای محتوای غذایی قابل توجهی است و بنابراین می تواند به تامین نیازهای غذایی انسان کمک کند.
گوشت خرما بین 0.2 تا 0.5٪ روغن دارد، در حالی که دانه یا گودال حاوی 7.7-9.7٪ است. اسیدهای چرب غیراشباع اولیه شامل اسیدهای پالمیتولئیک، اولئیک، لینولئیک و لینولنیک هستند.
خرما حاوی 23 نوع اسید آمینه مختلف است که برخی از آنها در میوه های محبوب مانند پرتقال، هلو، انگور و سیب وجود ندارد. مقدار کمی ویتامین C، ویتامین B(1) تیامین، B(2) ریبوفلاوین، اسید نیکوتینیک (نیاسین) و ویتامین A نیز در آنها وجود دارد.
فواید عسل برای سلامتی چیست؟
خرما منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، مس و سلنیوم و سایر مواد معدنی است.
یک وعده 100 گرمی خرما حدود 15 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای این مواد معدنی را تامین می کند.
خرما حاوی مقادیر متوسطی آهن، کلسیم، فسفر و منگنز است و 100 گرم خرما می تواند حدود 7 درصد از مصرف روزانه توصیه شده این عناصر را تامین کند.
خرما برای بیماران مبتلا به فشار خون عالی است زیرا سدیم کمی دارد و پتاسیم بالایی دارد. بور، پتاسیم، فسفر، سدیم و روی از دیگر مواد معدنی و املاح موجود در مقادیر مختلف هستند.